ΜΕΤΕΩΡΑ-ΤΡΙΚΑΛΑ

ΜΟΝΟΗΜΕΡΗ ΕΚΔΡΟΜΗ ΣΤΑ ΜΕΤΕΩΡΑ-ΤΡΙΚΑΛΑ


Πρωινή αναχώρηση από το Μέτσοβο με προορισμό τα Μετέωρα και τα Τρίκαλα. Θα επισκεφθούμε πρώτα τα Μετέωρα τα οποία υψώνονται έξω από την Καλαμπάκα κοντά στα πρώτα υψώματα της Πίνδου και των Χασίων, όπου στις κορυφες κάποιων από τους βράχους τους είναι χτισμένα τα μοναστήρια. Η εικόνα που προσφέρουν τα Μετέωρα είναι μοναδική και δύσκολα μπορεί να την περιγράψει κανείς με λέξεις. Σήμερα τα Μετέωρα αποτελούν το δεύτερο πλέον πιο σημαντικό μοναστικό συγκρότημα στην Ελλάδα.

Θα ξεναγηθούμε στην περιοχή και θα επισκεφθούμε δύο από τις έξι Μονές που λειτουργούν σήμερα, μια γυναικεία και μια αντρική, στις οποίες και θα ξεναγηθούμε. Θα έχουμε τη δυνατότητα να θαυμάσουμε τη Μονή της Μεταμόρφωσης του Σωτήρος, γνωστή και ως "Μεγάλο Μετέωρο", όπου θα έχουμε χρόνο για φωτογραφίες.

Στη συνέχεια κατευθυνόμαστε προς τα Τρίκαλα. Ελεύθερος χρόνος για καφέ και φαγητό στο κέντρο της πόλης δίπλα στον ποταμό Ληθαίο, ο οποίος αποτελεί παραπόταμο του Πηνειού. Στη συνέχεια επίσκεψη στην εκκλησία Άγιος Νεκτάριος. Συνεχίζουμε για το Φρούριο, τα Παλιά Μανάβικα και το Ασκληπιό.

Αναχώρηση για το Μέτσοβο αργά το απόγευμα.