Ζάλογγο(ΟΓΑ)

ΖΑΛΟΓΓΟ-ΝΕΚΡΟΜΑΝΤΕΙΟ-ΠΗΓΕΣ ΑΧΕΡΟΝΤΑ


ΠΡΩΙΝΗ ΑΝΑΧΩΡΗΣΗ ΑΠΟ ΤΑ ΙΩΑΝΝΙΝΑ ΓΙΑ ΤΟ ΙΣΤΟΡΙΚΟ ΖΑΛΟΓΓΟ, ΠΟΥ ΒΡΙΣΚΕΤΑΙ 97χ.μ.ΑΠΟ ΤΑ ΙΩΑΝΝΙΝΑ ΣΤΟ ΝΟΜΟ ΠΡΕΒΕΖΗΣ. ΑΝΗΚΕΙ ΣΤΗΝ ΟΡΟΣΕΙΡΑ ΤΩΝ ΚΑΣΩΠΑΙΩΝ ΤΗΣ ΗΠΕΙΡΟΥ ΚΑΙ ΤΟ ΟΝΟΜΑ ΤΟΥ ΣΥΝΔΕΘΗΚΕ ΜΕ ΤΗΝ ΠΡΟΕΠΑΝΑΣΤΑΤΙΚΗ ΠΕΡΙΟΔΟ ΤΟΥ 1821 ΚΑΙ ΙΔΙΑΙΤΕΡΑ ΜΕ ΤΟ ΧΟΡΟ ΤΟΥ ΖΑΛΟΓΓΟΥ ΤΟ 1803 ΟΠΟΥ Η ΗΡΩΙΔΕΣ ΣΟΥΛΙΩΤΙΣΣΕΣ ΠΡΟΤΙΜΗΣΑΝ ΤΟ ΘΑΝΑΤΟ ΚΑΙ ΓΙΑ ΤΙΣ ΙΔΙΕΣ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΓΙΑ ΤΑ ΠΑΙΔΙΑ ΤΟΥΣ ΤΑ ΟΠΟΙΑ ΔΕΝ ΗΘΕΛΑΝ ΝΑ ΜΕΓΑΛΩΣΟΥΝ ΣΚΛΑΒΟΙ ΣΤΑ ΧΕΡΙΑ ΤΩΝ ΤΟΥΡΚΩΝ. ΤΟ 1960 ΣΤΟ ΣΗΜΕΙΟ ΑΥΤΟ ΦΙΛΟΤΕΧΝΗΘΗΚΕ ΤΟ ΜΝΗΜΕΙΟ ΓΙΑ ΤΟ ΧΟΡΟ ΤΟΥ ΖΑΛΟΓΓΟΥ ΤΟ ΟΠΟΙΟ ΔΕΣΠΟΖΕΙ ΠΑΝΩ ΑΠΟ ΤΗ ΓΥΝΑΙΚΕΙΑ ΜΟΝΗ ΤΟΥ ΑΓΙΟΥ ΔΗΜΗΤΡΙΟΥ ΑΠΟ ΟΠΟΥ ΞΕΚΙΝΑ ΤΟ ΛΙΘΟΣΤΡΩΤΟ ΜΟΝΟΠΑΤΙ (400 ΣΚΑΛΙΑ)ΠΟΥ ΚΑΤΑΛΗΓΕΙ ΣΤΟN ΙΣΤΟΡΙΚΟ ΒΡΑΧΟ ΚΑΙ ΜΑΣ ΔΙΝΕΙ ΤΗ ΔΥΝΑΤΟΤΗΤΑ ΝΑ ΤΟ ΘΑΥΜΑΣΟΥΜΕ ΑΠΟ ΚΟΝΤΑ.

ΣΥΝΕΧΙΖΟΥΜΕ ΓΙΑ ΤΟ ΧΩΡΙΟ ΜΕΣΟΠΟΤΑΜΟΣ, 31,80χ.μ.ΑΠΟ ΤΟ ΖΑΛΟΓΓΟ ΟΠΟΥ ΘΑ ΞΕΝΑΓΗΘΟΥΜΕ ΣΕ ΕΝΑ ΑΠΟ ΤΑ ΑΡΧΑΙΟΤΕΡΑ ΜΑΝΤΕΙΑ ΤΟΥ ΚΟΣΜΟΥ, ΤΟ ΝΕΚΡΟΜΑΝΤΕΙΟ, ΠΟΥ ΣΥΜΦΩΝΑ ΜΕ ΤΗ ΜΥΘΟΛΟΓΙΑ Ο ΝΕΚΡΟΠΟΜΠΟΣ ΕΡΜΗΣ ΜΕΣΑ ΑΠΟ ΤΑ ΝΕΡΑ ΤΗΣ ΛΙΜΝΗΣ ΑΧΕΡΟΥΣΙΑΣ ΟΔΗΓΟΥΣΕ ΤΟΥΣ ΝΕΚΡΟΥΣ ΣΤΟΝ ΑΔΗ.

ΕΠΟΜΕΝΟΣ ΠΡΟΟΡΙΣΜΟΣ ΤΟ ΧΩΡΙΟ ΓΛΥΚΗ 14,70χ.μ..ΘΑ ΕΧΟΥΜΕ ΤΗ ΔΥΝΑΤΟΤΗΤΑ ΜΕΣΩ ΤΗΣ ΔΙΑΔΡΟΜΗΣ ΠΟΥ ΞΕΚΙΝΑΕΙ ΑΠΟ ΤΟ ΚΕΝΤΡΟ ΠΛΗΡΟΦΟΡΗΣΗΣ ΤΗΣ ΓΛΥΚΗΣ ΚΑΙ ΠΕΡΝΑΕΙ ΑΠΟ ΤΗ ΣΚΑΛΑ ΤΗΣ ΤΖΑΒΕΛΑΙΝΑΣ ΚΑΤΑΛΗΓΟΝΤΑΣ ΣΤΗ ΣΠΗΛΙΑ ΤΟΥ ΔΡΑΚΟΥ, ΑΠΟ ΟΠΟΥ ΑΝΑΒΛΥΖΟΥΝ ΟΙ ΠΗΓΕΣ ΤΟΥ ΑΧΕΡΟΝΤΑ, ΝΑ ΑΠΟΛΑΥΣΟΥΜΕ ΤΗΝ ΗΡΕΜΙΑ ΚΑΙ ΤΗΝ ΟΜΟΡΦΙΑ ΠΟΥ ΠΡΟΣΦΕΡΟΥΝ ΟΙ ΠΗΓΕΣ ,ΟΠΟΥ ΕΛΑΧΙΣΤΑ ΜΕΡΗ ΣΤΟΝ ΚΟΣΜΟ ΜΠΟΡΟΥΝ ΝΑ ΣΥΝΑΓΩΝΙΣΤΟΥΝ. Ο ΠΟΤΑΜΟΣ ΑΧΕΡΟΝΤΑΣ Η ΑΛΛΙΩΣ ΠΟΤΑΜΟΣ ΤΗΣ ΛΥΠΗΣ, ΥΠΗΡΞΕ ΠΡΟΘΑΛΑΜΟΣ ΤΟΥ ΚΑΤΩ ΚΟΣΜΟΥ ΚΑΙ ΚΟΥΒΑΛΑΕΙ ΣΤΑ ΝΕΡΑ ΤΟΥ ΠΛΗΘΟΣ ΜΥΘΟΛΟΓΙΚΩΝ ΑΝΑΦΟΡΩΝ, ΟΠΩΣ ΤΗΝ ΑΠΕΛΠΙΔΑ ΠΡΟΣΠΑΘΕΙΑ ΤΟΥ ΟΡΦΕΑ ΝΑ ΔΙΕΚΔΙΚΗΣΕΙ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΘΕΟΥΣ ΤΟΥ ΣΚΟΤΟΥΣ ΤΗΝ ΑΓΑΠΗΜΕΝΗ ΤΟΥ ΣΥΖΥΓΟ ΕΥΡΥΙΔΙΚΗ ΚΑΙ ΝΑ ΤΗ ΦΕΡΕΙ ΠΙΣΩ ΣΤΗ ΓΗ ΤΟΥ ΦΩΤΟΣ.

ΜΕΤΑ ΤΟ ΤΕΛΟΣ ΤΗΣ ΔΙΑΔΡΟΜΗΣ ΧΡΟΝΟΣ ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ ΓΙΑ ΚΑΦΕ ΚΑΙ ΦΑΓΗΤΟ ΚΑΙ ΑΡΓΑ ΤΟ ΑΠΟΓΕΥΜΑ ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ ΣΤΑ ΙΩΑΝΝΙΝΑ 82,97χ.μ.