Ζαγόρια(ΟΓΑ)

ΚΗΠΟΙ-ΚΟΥΚΟΥΛΙ ΜΟΝΟΔΕΝΔΡΙ ΑΡΙΣΤΗ-ΠΑΠΙΓΚΟ


ΠΡΩΙΝΗ ΑΝΑΧΩΡΗΣΗ ΓΙΑ ΤΑ ΖΑΓΟΡΙΑ, ΜΕ ΠΡΩΤΟ ΠΡΟΟΡΙΣΜΟ ΤΟΥΣ ΚΗΠΟΥΣ. ΕΞΩ ΑΠΟ ΤΟ ΧΩΡΙΟ ΘΑ ΘΑΥΜΑΣΟΥΜΕ ΤΟ ΤΡΙΤΟΞΟ ΓΕΦΥΡΙ ΜΕ ΤΑ ΑΠΟΛΥΤΑ ΣΥΜΜΕΤΡΙΚΑ ΤΟΞΑ. ΦΤΑΝΟΝΤΑΣ, ΘΑ ΕΠΙΣΚΕΦΘΟΥΜΕ ΤΟ ΛΑΟΓΡΑΦΙΚΟ ΜΟΥΣΕΙΟ ΤΟΥ ΑΓΑΠΙΟΥ ΤΟΛΗ ΚΑΙ ΘΑ ΘΑΥΜΑΣΟΥΜΕ ΤΗΝ ΠΑΡΑΔΟΣΙΑΚΗ ΑΡΧΙΤΕΚΤΟΝΙΚΗ ΤΩΝ ΣΠΙΤΙΩΝ.

ΕΠΟΜΕΝΟΣ ΠΡΟΟΡΙΣΜΟΣ ΜΑΣ ΤΟ ΚΟΥΚΟΥΛΙ OΠΟΥ ΣΤΗ ΔΙΑΔΡΟΜΗ ΘΑ ΣΤΑΜΑΤΗΣΟΥΜΕ ΓΙΑ ΝΑ ΘΑΥΜΑΣΟΥΜΕ ΤΟ ΠΟΛΥΦΩΤΟΓΡΑΦΙΣΜΕΝΟ ΓΕΦΥΡΙ ΤΟΥ ΚΟΚΟΡΟΥ. ΤΟ ΚΟΥΚΟΥΛΙ ΧΤΙΣΜΕΝΟ ΣΤΟ ΝΟΤΙΟ ΑΚΡΟ ΤΟΥ ΦΑΡΑΓΓΙΟΥ ΒΙΚΟΣ ΚΑΙ ΣΤΟΝ ΕΘΝΙΚΟ ΔΡΥΜΟ ΒΙΚΟΥ-ΑΩΟΥ, ΣΥΓΚΡΟΤΗΘΗΚΕ ΣΑΝ ΟΙΚΙΣΜΟΣ ΤΟ 13Ο Ή 14Ο ΑΙΩΝΑ. ΘΑ ΘΑΥΜΑΣΟΥΜΕ ΤΟ ΚΤΙΡΙΑΚΟ ΣΥΓΚΡΟΤΗΜΑ ΠΕΝΤΕ ΒΡΥΣΕΣ ΚΑΙ ΘΑ ΕΠΙΣΚΕΦΘΟΥΜΕ ΤΟ ΝΑΟ ΤΗΣ ΚΟΙΜΗΣΕΩΣ ΤΗΣ ΘΕΟΤΟΚΟΥ, ΔΕΙΓΜΑΤΑ ΖΑΓΟΡΙΣΙΑΣ ΑΡΧΙΤΕΚΤΟΝΙΚΗΣ.

ΣΥΝΕΧΙΖΟΥΜΕ ΓΙΑ ΤΟ ΜΟΝΟΔΕΝΔΡΙ, ΤΗΝ ΙΔΙΑΙΤΕΡΗ ΠΑΤΡΙΔΑ ΤΩΝ ΕΘΝΙΚΩΝ ΕΥΕΡΓΕΤΩΝ ΜΑΝΘΟΥ, ΚΑΘΩΣ ΚΑΙ ΤΟΥ ΘΕΜΕΛΙΩΤΗ ΤΗΣ ΠΑΙΔΙΑΤΡΙΚΗΣ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ, ΑΝΑΣΤΑΣΙΟΥ ΖΙΝΝΗ. ΠΡΩΤΑ ΘΑ ΕΠΙΣΚΕΦΘΟΥΜΕ ΤΟ ΝΑΟ ΤΗΣ ΑΓΙΑΣ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗΣ ΤΟΥ 1412, ΧΤΙΣΜΕΝΗ ΣΤΟ ΧΕΙΛΟΣ ΤΟΥ ΦΑΡΑΓΓΙΟΥ ΤΟΥ ΒΙΚΟΥ ΚΑΙ ΣΤΗ ΣΥΝΕΧΕΙΑ ΤΗ ΡΙΖΑΡΕΙΟ ΧΕΙΡΟΤΕΧΝΙΚΗ ΣΧΟΛΗ, ΟΠΟΥ ΘΑ ΠΑΡΑΚΟΛΟΥΘΗΣΟΥΜΕ ΤΗΝ ΠΑΡΑΔΟΣΙΑΚΗ ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΑ ΠΑΡΑΓΩΓΗΣ ΥΦΑΝΤΩΝ ΑΠΟ ΠΑΡΑΔΟΣΙΑΚΟΥΣ ΑΡΓΑΛΕΙΟΥΣ.

ΧΡΟΝΟΣ ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ ΓΙΑ ΦΑΓΗΤΟ ΚΑΙ ΒΟΛΤΑ ΣΤΟ ΧΩΡΙΟ.

ΑΚΟΛΟΥΘΕΙ ΕΠΙΣΚΕΨΗ ΣΤΗΝ ΑΡΙΣΤΗ Η ΟΠΟΙΑ ΕΙΝΑΙ ΧΤΙΣΜΕΝΗ ΣΕ ΥΨΟΜΕΤΡΟ 650 ΜΕΤΡΩΝ. ΔΙΑΤΗΡΕΙ ΤΟ ΠΑΡΑΔΟΣΙΑΚΟ ΖΑΓΟΡΙΣΙΟ ΧΡΩΜΑ ΚΑΙ ΗΤΑΝ Ο ΠΡΩΤΟΣ ΟΙΚΙΣΜΟΣ ΣΤΗΝ ΠΕΡΙΟΧΗ ΠΟΥ ΑΠΕΚΤΗΣΕ ΣΧΟΛΕΙΟ. ΘΑ ΕΠΙΣΚΕΦΘΟΥΜΕ ΤΟ ΝΑΟ ΤΗΣ ΘΕΟΤΟΚΟΥ ΣΠΗΛΑΙΩΤΙΣΣΑΣ, ΤΟΥ 1570 ΚΑΙ ΣΤΗ ΣΥΝΕΧΕΙΑ ΘΑ ΑΠΟΛΑΥΣΟΥΜΕ ΤΟΝ ΚΑΦΕ ΜΑΣ ΣΤΗΝ ΚΕΝΤΡΙΚΗ ΠΛΑΤΕΙΑ ΤΗΣ ΑΡΙΣΤΗΣ.

ΓΙΑ ΤΟ ΤΕΛΟΣ ΑΦΗΣΑΜΕ ΤΟ ΠΑΠΙΓΚΟ, ΧΤΙΣΜΕΝΟ ΣΕ ΥΨΟΜΕΤΡΟ 960 ΜΕΤΡΑ, ΘΑ ΜΑΣ ΕΝΤΥΠΩΣΙΑΣΕΙ ΜΕ ΤΗ ΘΕΣΗ ΤΟΥ ΚΑΘΩΣ ΕΙΝΑΙ ΧΤΙΣΜΕΝΟ ΚΟΝΤΑ ΣΤΟ ΦΑΡΑΓΓΙ ΤΟΥ ΒΙΚΟΥ ΚΑΙ ΕΝΤΟΣ ΤΟΥ ΕΘΝΙΚΟΥ ΔΡΥΜΟΥ ΒΙΚΟΥ-ΑΩΟΥ, ΜΕ ΤΟΝ ΜΟΝΑΔΙΚΟ ΣΧΗΜΑΤΙΣΜΟ ΤΗΣ ΑΣΤΡΑΚΑΣ ΝΑ ΥΨΩΝΕΤΑΙ ΕΠΙΒΛΗΤΙΚΑ ΠΑΝΩ ΑΠΟ ΤΟΝ ΟΙΚΙΣΜΟ, ΘΥΜΙΖΟΝΤΑΣ ΠΥΡΓΟΥΣ. ΑΦΟΥ ΑΠΟΛΑΥΣΟΥΜΕ ΤΗ ΘΕΑ, ΣΥΝΕΧΙΖΟΥΜΕ ΓΙΑ ΤΙΣ ΚΟΛΥΜΠΗΘΡΕΣ ΟΙ ΟΠΟΙΕΣ ΒΡΙΣΚΟΝΤΑΙ ΣΤΗ ΒΡΑΧΩΔΗ ΚΟΙΤΗ ΤΟΥ ΡΕΜΑΤΟΣ ΡΟΓΚΟΒΟΥ.

ΕΧΟΝΤΑΣ ΠΑΡΕΙ ΜΑΖΙ ΟΛΕΣ ΑΥΤΕΣ ΤΙΣ ΜΑΓΙΚΕΣ ΕΙΚΟΝΕΣ ,ΑΡΓΑ ΤΟ ΒΡΑΔΥ ΕΠΙΣΤΡΕΦΟΥΜΕ ΣΤΑ ΙΩΑΝΝΙΝΑ.