Πάργα(ΟΓΑ)

ΗΜΕΡΗΣΙΑ ΕΚΔΡΟΜΗ ΣΤΗΝ ΠΑΝΕΜΟΡΦΗ ΠΑΡΓΑ


ΠΡΩΙΝΗ ΑΝΑΧΩΡΗΣΗ ΓΙΑ ΤΗ ΓΡΑΦΙΚΗ ΠΟΛΗ ΤΗΣ ΠΑΡΓΑΣ ΜΕΣΩ ΤΗΣ ΕΓΝΑΤΙΑΣ ΟΔΟΥ 98χ.μ ΑΠΟ ΤΑ ΙΩΑΝΝΙΝΑ. ΑΝΗΚΕΙ ΣΤΟ ΝΟΜΟ ΠΡΕΒΕΖΗΣ ΜΕ ΠΛΗΘΥΣΜΟ 2.415 ΚΑΤΟΙΚΟΥΣ. ΕΙΝΑΙ ΧΤΙΣΜΕΝΗ ΣΕ ΥΨΟΜΕΤΡΟ 139μ.ΚΑΙ ΚΑΘΡΕΦΤΙΖΕΤΑΙ ΣΤΑ ΜΠΛΕ ΚΡΥΣΤΑΛΛΙΝΑ ΝΕΡΑ ΤΟΥ ΙΟΝΙΟΥ. ΚΑΤΑ ΤΟΝ ΠΤΟΛΕΜΑΙΟ ΚΑΙ ΤΟΝ ΠΛΟΥΤΑΡΧΟ ΣΤΗ ΘΕΣΗ ΠΟΥ ΒΡΙΣΚΕΤΑΙ ΣΗΜΕΡΑ Η ΠΑΡΓΑ ΗΤΑΝ Η ΑΡΧΑΙΑ ΤΟΡΥΝΗ. Η ΠΟΛΗ ΓΝΩΡΙΣΕ ΠΟΛΛΟΥΣ ΚΑΤΑΚΤΗΤΕΣ ΛΟΓΩ ΤΗΣ ΘΕΣΗΣ ΤΗΣ ΩΣΠΟΥ ΣΤΙΣ ΑΡΧΕΣ ΤΟΥ 19ΟΥ ΑΙΩΝΑ ΠΟΥΛΗΘΗΚΕ ΜΕ ΣΥΜΦΩΝΟ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΑΓΓΛΟΥΣ ΣΤΟΝ ΑΛΗ ΠΑΣΑ.

ΦΤΑΝΟΝΤΑΣ ΣΤΗΝ ΠΟΛΗ ΘΑ ΜΑΣ ΕΝΤΥΠΩΣΙΑΣΕΙ Η ΕΠΤΑΝΗΣΙΑΚΗ ΑΡΧΙΤΕΚΤΟΝΙΚΗ ΤΗΣ,Τ ΗΣ ΟΠΟΙΑΣ ΤΗΝ ΟΜΟΡΦΗ ΕΙΚΟΝΑ ΣΥΜΠΛΗΡΩΝΟΥΝ ΤΟ ΝΗΣΙ ΤΗΣ ΠΑΝΑΓΙΑΣ ΜΕ ΤΗΝ ΕΚΚΛΗΣΙΑ, ΚΑΘΩΣ ΕΠΙΣΗΣ ΚΑΙ ΤΟ ΚΑΣΤΡΟ ΤΗΣ ΠΑΡΓΑΣ ΠΟΥ ΔΕΣΠΟΖΕΙ Ν.Δ ΤΗΣ ΠΟΛΗΣ ΣΤΗΝ ΕΙΣΟΔΟ ΤΟΥ ΛΙΜΑΝΙΟΥ.

ΤΟ ΚΑΣΤΡΟ ΑΡΧΙΚΑ ΧΤΙΣΤΗΚΕ ΤΟ 14o ΑΙΩΝΑ ΚΑΙ ΑΠΟ ΤΟΤΕ ΚΑΤΑΣΤΡΑΦΗΚΕ ΚΑΙ ΞΑΝΑΧΤΙΣΤΗΚΕ ΠΟΛΛΕΣ ΦΟΡΕΣ. ΣΗΜΕΡΑ ΑΥΤΟ ΠΟΥ ΣΩΖΕΤΑΙ ΕΙΝΑΙ ΚΤΙΣΜΑ ΤΟΥ 17ΟΥ ΑΙΩΝΑ. ΘΑ ΕΧΟΥΜΕ ΤΗ ΔΥΝΑΤΟΤΗΤΑ ΝΑ ΕΠΙΣΚΕΦΘΟΥΜΕ ΤΟ ΚΑΣΤΡΟ ΔΙΑΣΧΙΖΟΝΤΑΣ ΤΑ ΣΤΕΝΑ ΔΡΟΜΑΚΙΑ ΚΑΙ ΤΑ ΣΚΑΛΟΠΑΤΙΑ ΠΟΥ ΜΑΣ ΟΔΗΓΟΥΝ ΕΚΕΙ, ΘΑ ΞΕΝΑΓΗΘΟΥΜΕ ΣΤΟ ΧΩΡΟ ΚΑΙ ΘΑ ΑΠΟΛΑΥΣΟΥΜΕ ΤΗΝ ΥΠΕΡΟΧΗ ΘΕΑ ΠΟΥ ΠΡΟΣΦΕΡΕΙ ΣΤΟ ΙΟΝΙΟ ΠΕΛΑΓΟΣ. ΜΕΣΑ ΑΠΟ ΑΥΤΟ ΤΟ ΚΑΣΤΡΟ, ΕΛΕΥΘΕΡΟΙ ΠΟΛΙΟΡΚΗΜΕΝΟΙ ΠΑΡΓΙΝΟΙ ΚΑΙ ΣΟΥΛΙΩΤΕΣ, ΕΔΩΣΑΝ ΗΡΩΙΚΕΣ ΜΑΧΕΣ ΚΑΙ ΔΙΑΤΗΡΗΣΑΝ ΤΗΝ ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ ΤΟΥΣ ΕΠΙ ΑΙΩΝΕΣ.

ΧΡΟΝΟΣ ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ ΓΙΑ ΚΑΦΕ ΚΑΙ ΦΑΓΗΤΟ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΓΙΑ ΟΜΟΡΦΕΣ ΒΟΛΤΕΣ ΣΤΗ ΓΡΑΦΙΚΗ ΠΟΛΗ ΤΗΣ ΠΑΡΓΑΣ.

ΑΡΓΑ ΤΟ ΑΠΟΓΕΥΜΑ ΑΝΑΧΩΡΗΣΗ ΓΙΑ ΤΑ ΙΩΑΝΝΙΝΑ ΑΠΟ ΤΟ ΠΡΟΚΑΘΟΡΙΣΜΕΝΟ ΣΗΜΕΙΟ ΑΝΑΧΩΡΗΣΗΣ.