Δωδώνη(ΟΓΑ)

ΜΟΥΣΕΙΟ ΚΕΡΙΝΩΝ ΟΜΟΙΩΜΑΤΩΝ ΠΑΥΛΟΥ ΒΡΕΛΛΗ-ΑΡΧΑΙΑ ΔΩΔΩΝΗ-ΣΠΗΛΑΙΟ ΠΕΡΑΜΑΤΟΣ-ΝΗΣΑΚΙ


ΠΡΩΙΝΗ ΑΝΑΧΩΡΗΣΗ ΓΙΑ ΤΟ ΜΟΥΣΕΙΟ ΚΕΡΙΝΩΝ ΟΜΟΙΩΜΑΤΩΝ ΠΑΥΛΟΥ ΒΡΕΛΛΗ, ΠΟΥ ΒΡΙΣΚΕΤΑΙ ΣΕ ΑΠΟΣΤΑΣΗ 12χ.μ, ΑΠΟ ΤΑ ΙΩΑΝΝΙΝΑ ΣΤΗ ΠΕΡΙΟΧΗ ΤΟΥ ΜΠΙΖΑΝΙΟΥ.

ΘΑ ΘΑΥΜΑΣΟΥΜΕ ΠΑΝΩ ΑΠΟ 150 ΜΟΡΦΕΣ ΕΛΛΗΝΩΝ ΑΓΩΝΙΣΤΩΝ ΚΑΙ ΑΛΛΩΝ ΣΠΟΥΔΑΙΩΝ ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΤΗΤΩΝ ΤΗΣ ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΙΣΤΟΡΙΑΣ. ΘΑ ΔΟΥΜΕ ΝΑ ΖΩΝΤΑΝΕΥΟΥΝ ΜΠΡΟΣΤΑ ΣΤΑ ΜΑΤΙΑ ΜΑΣ ΣΚΗΝΕΣ ΑΠΟ ΤΟ ΚΡΥΦΟ ΣΧΟΛΕΙΟ ΚΑΙ ΤΗΝ ΕΠΑΝΑΣΤΑΣΗ ΤΟΥ 21.

ΣΥΝΕΧΙΖΟΥΜΕ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΕΡΙΟΧΗ ΤΗΣ ΑΡΧΑΙΑΣ ΔΩΔΩΝΗΣ, ΘΑ ΞΕΝΑΓΗΘΟΥΜΕ ΣΤΟΝ ΑΡΧΑΙΟΛΟΓΙΚΟ ΧΩΡΟ Ο ΟΠΟΙΟΣ ΥΠΗΡΞΕ ΛΑΤΡΕΥΤΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ ΤΟΥ ΔΙΑ ΚΑΙ ΤΗΣ ΔΙΩΝΗΣ ΚΑΙ ΕΠΙΣΗΣ ΕΙΝΑΙ ΓΝΩΣΤΟΣ ΓΙΑ ΤΟ ΑΡΧΑΙΟΤΕΡΟ ΜΑΝΤΕΙΟ ΤΟΥ ΕΛΛΗΝΙΚΟΥ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ ΜΕ ΤΗΝ ΙΕΡΑ ΦΗΓΟ, ΤΟ ΟΠΟΙΟ ΕΙΧΕ ΕΠΙΣΚΕΦΘΕΙ ΚΑΙ Ο ΟΔΥΣΣΕΑΣ ΓΙΑ ΝΑ ΠΑΡΕΙ ΧΡΗΣΜΟ ΓΙΑ ΤΟ ΓΥΡΙΣΜΟ ΤΟΥ ΣΤΗΝ ΙΘΑΚΗ. ΘΑ ΘΑΥΜΑΣΟΥΜΕ ΤΟ ΑΡΧΑΙΟ ΘΕΑΤΡΟ ΤΗΣ ΔΩΔΩΝΗΣ, ΤΟΥ 3ΟΥ π.Χ ΑΙΩΝΑ, ΤΟ ΟΠΟΙΟ ΧΤΙΣΤΗΚΕ ΑΠΟ ΤΟΝ ΠΥΡΡΟ ΒΑΣΙΛΙΑ ΤΗΣ ΗΠΕΙΡΟΥ, ΕΝΑ ΑΠΟ ΤΑ ΚΑΛΥΤΕΡΑ ΚΑΙ ΜΕΓΑΛΥΤΕΡΑ ΣΩΖΟΜΕΝΑ ΕΛΛΗΝΙΚΑ ΘΕΑΤΡΑ.

ΣΕΙΡΑ ΕΧΕΙ Η ΕΠΙΣΚΕΨΗ ΣΤΟ ΣΠΗΛΑΙΟ ΤΟΥ ΠΕΡΑΜΑΤΟΣ ΠΟΥ ΒΡΙΣΚΕΤΑΙ ΣΕ ΑΠΟΣΤΑΣΗ 5χ.μ ΑΠΟ ΤΑ ΙΩΑΝΝΙΝΑ ΚΑΙ ΧΡΟΝΟΛΟΓΕΙΤΑΙ ΣΤΑ 1.500.000 ΧΡΟΝΙΑ. ΑΝΑΚΑΛΥΦΘΗΚΕ ΤΥΧΑΙΑ ΤΟ 1940 ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΚΑΤΟΙΚΟΥΣ ΤΗΣ ΠΕΡΙΟΧΗΣ. ΕΠΙΣΗΣ ΕΙΝΑΙ ΕΝΑ ΑΠΟ ΤΑ ΜΕΓΑΛΥΤΕΡΑ ΧΕΡΣΑΙΑ ΣΠΗΛΑΙΑ. ΑΠΟ ΤΑ 14.800ΤΜ ΠΟΥ ΚΑΤΑΛΑΜΒΑΝΕΙ ΕΜΕΙΣ ΘΑ ΞΕΝΑΓΗΘΟΥΜΕ ΣΤΑ 1.100ΜΕΤΡΑ ΠΟΥ ΕΙΝΑΙ Η ΤΟΥΡΙΣΤΙΚΗ ΔΙΑΔΡΟΜΗ, ΔΙΑΡΚΕΙΑΣ 40-45 ΛΕΠΤΩΝ.

ΣΥΝΕΧΙΖΟΥΜΕ ΓΙΑ ΤΟ ΜΟΛΟ ΟΠΟΥ ΘΑ ΠΑΡΟΥΜΕ ΤΟ ΚΑΡΑΒΑΚΙ ΚΑΙ ΣΕ ΛΙΓΑ ΛΕΠΤΑ ΘΑ ΑΠΟΒΙΒΑΣΤΟΥΜΕ ΣΤΟ ΝΗΣΑΚΙ, ΤΟ ΟΠΟΙΟ ΒΡΙΣΚΕΤΑΙ ΠΑΝΩ ΣΤΗ ΛΙΜΝΗ ΠΑΜΒΩΤΙΔΑ. ΘΑ ΞΕΝΑΓΗΘΟΥΜΕ ΣΤΟ ΝΗΣΙ ΚΑΙ ΣΤΟ ΜΟΥΣΕΙΟ ΑΛΗ ΠΑΣΑ, ΠΟΥ ΣΤΕΓΑΖΕΤΑΙ ΣΤΑ ΚΕΛΙΑ ΤΗΣ ΜΟΝΗΣ ΤΟΥ ΑΓΙΟΥ ΠΑΝΤΕΛΕΗΜΟΝΑ, ΟΠΟΥ Ο ΑΛΗ ΠΑΣΑΣ ΔΟΛΟΦΟΝΗΘΗΚΕ ΤΟ ΓΕΝΑΡΗ ΤΟΥ 1822 ΑΠΟ ΤΟ ΣΤΡΑΤΟ ΤΟΥ ΧΟΥΡΣΙΤ ΠΑΣΑ.

ΧΡΟΝΟΣ ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ ΓΙΑ ΚΑΦΕ, ΦΑΓΗΤΟ ΚΑΙ ΨΩΝΙΑ.

ΑΡΓΑ ΤΟ ΑΠΟΓΕΥΜΑ ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ ΣΤΗΝ ΠΟΛΗ ΤΩΝ ΙΩΑΝΝΙΝΩΝ.