Μέτσοβο(ΟΓΑ)

ΜΕΤΣΟΒΟ-ΟΙΝΟΠΟΙΕΙΟ ΚΑΤΩΓΙ ΑΒΕΡΩΦ-ΓΕΥΣΙΓΝΩΣΙΑ


ΠΡΩΙΝΗ ΑΝΑΧΩΡΗΣΗ ΓΙΑ ΤΟ ΜΕΤΣΟΒΟ ΜΕΣΩ ΤΗΣ ΕΓΝΑΤΙΑΣ ΟΔΟΥ, ΠΟΥ ΒΡΙΣΚΕΤΑΙ ΣΕ ΑΠΟΣΤΑΣΗ 49χ.μ.ΑΠΟ ΤΑ ΙΩΑΝΝΙΝΑ, ΧΤΙΣΜΕΝΟ ΣΕ ΥΨΟΜΕΤΡΟ 1.160 ΜΕΤΡΩΝ ΑΝΑΜΕΣΑ ΣΤΑ ΒΟΥΝΑ ΤΗΣ ΜΕΓΑΛΥΤΕΡΗΣ ΟΡΟΣΕΙΡΑΣ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΑΣ, ΤΗΣ ΟΡΟΣΕΙΡΑΣ ΤΗΣ ΠΙΝΔΟΥ. ΤΟ ΜΕΤΣΟΒΟ ΕΙΝΑΙ ΤΟΠΟΣ ΚΑΤΑΓΩΓΗΣ ΠΟΛΛΩΝ ΕΘΝΙΚΩΝ ΕΥΕΡΓΕΤΩΝ, ΟΠΩΣ ΕΙΝΑΙ Ο ΝΙΚΟΛΑΟΣ ΣΤΟΥΡΝΑΡΑΣ, Η ΕΛΕΝΗ ΤΟΣΙΤΣΑ,Ο ΜΙΧΑΗΛ ΤΟΣΙΤΣΑΣ ΚΑΙ Ο ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΑΒΕΡΩΦ ΟΙ ΟΠΟΙΟΙ ΣΥΝΕΒΑΛΑΝ ΣΤΗΝ ΙΔΡΥΣΗ ΤΟΥ ΕΘΝΙΚΟΥ ΜΕΤΣΟΒΙΟΥ ΠΟΛΥΤΕΧΝΙΟΥ.

ΦΤΑΝΟΝΤΑΣ, ΘΑ ΞΕΚΙΝΗΣΟΥΜΕ ΤΗΝ ΞΕΝΑΓΗΣΗ ΜΑΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΠΙΝΑΚΟΘΗΚΗ ΑΒΕΡΩΦ ΤΟΣΙΤΣΑ ΠΟΥ ΦΙΛΟΞΕΝΕΙ ΠΑΝΩ ΑΠΟ 200 ΕΡΓΑ ΕΛΛΗΝΩΝ ΚΑΛΛΙΤΕΧΝΩΝ ΤΟΥ 19ΟΥ ΚΑΙ ΤΟΥ 20ΟΥ ΑΙΩΝΑ.

ΣΥΝΕΧΙΖΟΥΜΕ ΓΙΑ ΤΟΝ ΙΕΡΟ ΝΑΟ ΤΗΣ ΑΓΙΑΣ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗΣ Ο ΟΠΟΙΟΣ ΧΡΟΝΟΛΟΓΕΙΤΑΙ ΑΠΟ ΤΟ 1380. ΓΙΑ 265 ΧΡΟΝΙΑ ΥΠΗΡΞΕ ΑΝΩΤΑΤΗ ΘΡΗΣΚΕΥΤΙΚΗ ΑΡΧΗ ΤΗΣ ΠΕΡΙΟΧΗΣ ΚΑΙ ΑΚΟΜΗ ΚΑΙ ΣΗΜΕΡΑ ΑΠΟΤΕΛΕΙ ΤΟΝ ΑΞΟΝΑ ΠΕΡΙΣΤΡΟΦΗΣ ΤΗΣ ΘΡΗΣΚΕΥΤΙΚΗΣ-ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΗΣ ΚΑΙ ΕΘΝΙΚΗΣ ΖΩΗΣ ΤΩΝ ΜΕΤΣΟΒΙΤΩΝ. ΘΑ ΘΑΥΜΑΣΟΥΜΕ ΤΟ ΜΕΓΑΛΟΠΡΕΠΟ ΚΩΔΩΝΟΣΤΑΣΙΟ(1880-1885) ΚΑΙ ΤΟ ΜΟΝΑΔΙΚΟ ΞΥΛΟΓΛΥΠΤΟ ΤΕΜΠΛΟ ΣΤΟ ΕΣΩΤΕΡΙΚΟ ΤΟΥ ΝΑΟΥ.

ΣΕΙΡΑ ΕΧΕΙ ΤΟ ΜΟΥΣΕΙΟ ΛΑΪΚΗΣ ΤΕΧΝΗΣ, ΤΟ ΟΠΟΙΟ ΣΤΕΓΑΖΕΤΑΙ ΣΤΟ ΑΡΧΟΝΤΙΚΟ ΤΟΣΙΤΣΑ ΚΑΙ ΑΠΟΤΕΛΕΙ ΔΕΙΓΜΑ ΟΡΓΑΝΩΣΗΣ ΚΑΙ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑΣ ΠΑΛΑΙΟΥ ΜΕΤΣΟΒΙΤΙΚΟΥ ΑΡΧΟΝΤΙΚΟΥ.

ΕΠΟΜΕΝΗ ΕΠΙΣΚΕΨΗ ΣΤΟ ΟΙΝΟΠΟΙΕΙΟ ΚΑΤΩΓΙ ΑΒΕΡΩΦ (1950), ΟΠΟΥ ΣΗΜΕΡΑ ΕΙΝΑΙ ΕΝΑ ΣΥΓΧΡΟΝΟ ΟΙΝΟΠΟΙΕΙΟ ΚΑΙ ΤΗΝ ΕΠΙΣΚΕΨΙΜΗ ΔΙΑΔΡΟΜΗ ΣΥΝΟΔΕΥΕΙ ΜΙΑ ΠΡΩΤΟΤΥΠΗ ΞΕΝΑΓΗΣΗ Η ΟΠΟΙΑ ΤΕΛΕΙΩΝΕΙ ΜΕ ΤΗ ΓΕΥΣΤΙΚΗ ΔΟΚΙΜΗ ΤΩΝ ΚΡΑΣΙΩΝ ΚΑΤΩΓΙ ΑΒΕΡΩΦ.

ΧΡΟΝΟΣ ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ ΓΙΑ ΦΑΓΗΤΟ, ΚΑΦΕ ΚΑΙ ΨΩΝΙΑ ΣΤΑ ΠΑΡΑΔΟΣΙΑΚΑ ΚΑΤΑΣΤΗΜΑΤΑ ΤΟΥ ΜΕΤΣΟΒΟΥ. ΑΡΓΑ ΤΟ ΑΠΟΓΕΥΜΑ ΕΠΙΣΤΡΕΦΟΥΜΕ ΣΤΑ ΙΩΑΝΝΙΝΑ.