ΛΙΜΝΗ ΑΩΟΥ-ΜΟΝΗ ΒΟΥΤΣΑΣ-ΒΩΒΟΥΣΑ-ΠΕΡΙΒΟΛΙ-ΑΒΔΕΛΛΑ-ΜΙΚΡΟΛΙΒΑΔΟ-ΚΡΑΝΙΑ

ΜΟΝΟΗΜΕΡΗ ΕΚΔΡΟΜΗ


Πρωινή αναχώρηση από το Μέτσοβο και στις 09:00 φθάνουμε στη Λίμνη Αώου. Η τεχνητή λίμνη αυτή έχει έκταση περίπου 8,5 τετραγωνικά χιλιόμετρα και βρίσκεται σε υψόμετρο 1.300 μέτρων. Η επαφή με το φυσικό περιβάλλον θα σας χαλαρώσει απολαμβάνοντας το πανέμορφο τοπίο με τις κορυφές της Πίνδου να ξετιλύγονται τριγύρω.

Στις 10:00 αναχώρηση για την ξακουστή Μονή Βουτσάς, η οποία βρίσκεται στο χωριό Γρεβενίτι στο Ανατολικό Ζαγόρι. Η Μονή είναι αφιερωμένη στη Θεοτόκο Μαρία και ιδρυτής της φέρεται ο Βυζαντινός Αυτοκράτορας Κωνσταντίνος Δ' ο Πωγωνάτος. Μετά την επίσκεψή μας στη Μονή μπορούμε να πιούμε τον καφέ μας στο χωριό Γρεβενίτι.

Στις 12:00 αναχώρηση με προορισμό την περίφημη Βωβούσα στο Ανατολικό Ζαγόρι. Κτισμένη στις δυο όχθες του ποταμού Αώου, η Βωβούσα κοσμείται στο κέντρο της με ένα από τα ωραιότερα μονότοξα πέτρινα γεφύρια του Ζαγορίου. Τα μοναδικά τοπία και τα αξιοθέατα της περιοχής θα σας μαγέψουν. Μετά την περιήγηση μας μπορούμε να απολαύσουμε το φαγητό μας στις ταβέρνες της περιοχής. Στις 14:00 αναχώρηση με προορισμό το Περιβόλι, χωριό των Γρεβενών χτισμένο στις πλαγιές της ομώνυμης οροσειράς στα όρια Μακεδονίας - Ηπείρου σε υψόμετρο 1.260-1.370 μέτρων, όπου θα μείνουμε για 30'.

Στη συνέχεια θα επισκεφθούμε την Αβδέλλα, το Μικρολίβαδο και την Κρανιά, τα όμορφα και γραφικά χωριά των Γρεβενών.

Αναχώρηση για το Μέτσοβο αργά το απόγευμα.