Τζουμέρκα(ΟΓΑ)

ΜΟΝΗ ΤΣΟΥΚΑΣ-ΓΕΦΥΡΑ ΠΛΑΚΑΣ-ΠΡΑΜΑΝΤΑ-ΜΟΝΗ ΚΗΠΙΝΑΣ-ΚΑΛΑΡΡΥΤΕΣ-ΣΥΡΡΑΚΟ


ΠΡΩΙΝΗ ΑΝΑΧΩΡΗΣΗ ΓΙΑ ΤΟ ΔΗΜΟ ΒΟΡΕΙΩΝ ΤΖΟΥΜΕΡΚΩΝ, ΠΟΥ ΣΤΟ ΜΕΓΑΛΥΤΕΡΟ ΜΕΡΟΣ ΤΟΥ ΚΑΛΥΠΤΕΤΑΙ ΑΠΟ ΤΑ ΑΘΑΜΑΝΙΚΑ ΌΡΗ Ή ΤΖΟΥΜΕΡΚΑ, ΠΟΥ ΕΙΝΑΙ Η ΜΕΓΑΛΥΤΕΡΗ ΟΡΟΣΕΙΡΑ ΤΗΣ ΔΥΤΙΚΗΣ ΕΛΛΑΔΑΣ ΚΑΙ ΑΠΟΤΕΛΕΙ ΤΜΗΜΑ ΤΗΣ ΟΡΟΣΕΙΡΑΣ ΤΗΣ ΠΙΝΔΟΥ.

Η ΠΡΩΤΗ ΣΤΑΣΗ ΕΙΝΑΙ ΣΤΟ ΧΩΡΙΟ ΕΛΛΗΝΙΚΟ, ΟΠΟΥ ΘΑ ΘΑΥΜΑΣΟΥΜΕ ΤΗ ΜΟΝΗ ΤΗΣ ΠΑΝΑΓΙΑΣ ΤΗΣ ΤΣΟΥΚΑΣ ΤΟΥ 1190, ΧΤΙΣΜΕΝΗ ΣΕ ΥΨΟΜΕΤΡΟ 760 ΜΕΤΡΩΝ ΜΕ ΘΕΑ ΤΗ ΧΑΡΑΔΡΑ ΤΟΥ ΑΡΑΧΘΟΥ.

ΣΥΝΕΧΙΖΟΥΜΕ ΓΙΑ ΤΟ ΓΕΦΥΡΙ ΤΗΣ ΠΛΑΚΑΣ, ΤΟ ΜΕΓΑΛΥΤΕΡΟ ΜΟΝΟΤΟΞΟ ΓΕΦΥΡΙ ΤΩΝ ΒΑΛΚΑΝΙΩΝ, ΤΟΥ ΟΠΟΙΟΥ Η ΚΑΤΑΣΚΕΥΗ ΟΛΟΚΛΗΡΩΘΗΚΕ ΤΟ 1886.

ΕΠΟΜΕΝΗ ΣΤΑΣΗ ΣΤΟ ΧΩΡΙΟ ΠΡΑΜΑΝΤΑ, ΑΦΟΥ ΠΡΩΤΑ ΕΠΙΣΚΕΦΘΟΥΜΕ ΤΟ ΣΠΗΛΑΙΟ ΤΗΣ ΑΝΕΜΟΤΡΥΠΑΣ ΣΤΗΝ ΕΙΣΟΔΟ ΤΟΥ ΧΩΡΙΟΥ.
ΧΡΟΝΟΣ ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ ΚΑΙ ΚΑΦΕ ΚΑΙ ΦΑΓΗΤΟ.

ΣΥΝΕΧΙΖΟΥΜΕ ΓΙΑ ΤΗ ΜΟΝΗ ΚΗΠΙΝΑΣ ΤΟΥ 18ΟΥ ΑΙΩΝΑ, ΠΟΥ ΒΡΙΣΚΕΤΑΙ ΦΩΛΙΑΣΜΕΝΗ ΣΕ ΒΡΑΧΟ ΠΑΝΩ ΑΠΟ ΤΗ ΧΑΡΑΔΡΑ ΠΟΥ ΔΙΑΡΡΕΕΙ Ο ΚΑΛΑΡΡΥΤΙΚΟΣ ΠΟΤΑΜΟΣ. ΛΙΓΟ ΠΙΟ ΠΑΝΩ ΒΡΙΣΚΟΝΤΑΙ ΤΑ ΧΩΡΙΑ ΚΑΛΑΡΡΥΤΕΣ ΚΑΙ ΣΥΡΡΑΚΟ, ΤΑ ΟΠΟΙΑ ΔΙΑΤΗΡΟΥΝ ΤΗΝ ΠΑΡΑΔΟΣΙΑΚΗ ΗΠΕΙΡΩΤΙΚΗ ΑΡΧΙΤΕΚΤΟΝΙΚΗ.

ΠΡΩΤΑ ΘΑ ΕΠΙΣΚΕΦΘΟΥΜΕ ΤΟΥΣ ΚΑΛΑΡΡΥΤΕΣ, ΟΙ ΟΠΟΙΟΙ ΧΡΟΝΟΛΟΓΟΥΝΤΑΙ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΠΟΧΗ ΤΟΥ ΧΑΛΚΟΥ. Ο ΑΛΗ ΠΑΣΑΣ ΠΑΡΑΘΕΡΙΖΕ ΕΚΕΙ ΚΑΙ ΕΦΤΙΑΞΕ ΤΟΝ ΠΡΩΤΟ ΔΡΟΜΟ ΑΠΟ ΤΗΝ ΠΟΛΗ ΣΤΟ ΧΩΡΙΟ.

ΣΥΝΕΧΙΖΟΥΜΕ ΓΙΑ ΤΟ ΣΥΡΡΑΚΟ ΠΟΥ ΧΡΟΝΟΛΟΓΕΙΤΑΙ ΑΠΟ ΤΟΝ 15Ο ΑΙΩΝΑ ΚΑΙ ΕΙΝΑΙ ΑΝΑΚΥΡΙΓΜΕΝΟΣ ΠΑΡΑΔΟΣΙΑΚΟΣ ΟΙΚΙΣΜΟΣ ΚΑΘΩΣ ΕΠΙΣΗΣ ΔΕΝ ΕΠΙΤΡΕΠΟΝΤΑΙ ΜΗΧΑΝΟΚΙΝΗΤΑ ΟΧΗΜΑΤΑ. ΤΟ ΣΥΡΡΑΚΟ ΕΙΝΑΙ ΚΑΙ Ο ΤΟΠΟΣ ΚΑΤΑΓΩΓΗΣ ΤΟΥ ΙΩΑΝΝΗ ΚΩΛΕΤΗ.

ΑΡΓΑ ΤΟ ΑΠΟΓΕΥΜΑ ΕΠΙΣΤΡΕΦΟΥΜΕ ΣΤΗΝ ΠΟΛΗ ΤΩΝ ΙΩΑΝΝΙΝΩΝ.