5 ΜΕΡΕΣ ΟΔΙΚΩΣ ΣΕ ΜΕΣΗΜΒΡΙΑ-ΜΑΥΡΗ ΘΑΛΑΣΣΑ ΜΕ ΜΟΝΟ 270€

Αναχώρηση στις 21/07/18


1η ΜΕΡΑ 21/07/2018:ΙΩΑΝΝΙΝΑ – ΣΥΝΟΡΑ – ΜΕΣΗΜΒΡΙΑ (860χλμ)Συγκέντρωση νωρίς το πρωί και αναχώρηση για τη Μεσημβρία. Άφιξη στη Μαύρη Θάλασσα και στον ιστορικό χώρο Nessebar( Μεσημβρία), ή όπως συχνά αναφέρεται «το μαργαριτάρι της Μαύρης Θάλασσα» . Τακτοποίηση στο ξενοδοχείο, ξεκούραση και δείπνο. Διανυκτέρευση.

2η ΜΕΡΑ 22/07/2018:ΜΕΣΗΜΒΡΙΑ – ΒΑΡΝΑ – ΜΟΝΗ ΑΛΑΤΖΑ (94χλμ)Πρόγευμα στο ξενοδοχείο και ξεκινάμε την μέρα μας με επίσκεψη στην Μεσημβρία, μια πλούσια πόλη-μουσείο, με αφθονία ιστορικών κτιρίων, η οποία ώθησε την UNESCO να συμπεριλάβει στον κατάλογο της Παγκόσμιας Κληρονομιάς το 1983. Λέγεται ότι είναι η πόλη με τον μεγαλύτερο κατά κεφαλήν αριθμό εκκλησιών. Σήμερα, συνολικά σαράντα εκκλησίες κατάφεραν να επιβιώσουν στην περιοχή της πόλης. Συνεχίζουνε τη διαδρομή μας και κατευθυνόμαστε προς την πόλη της Βάρνας η οποία αποτελεί σημαντικό λιμάνι στα ανατολικά της χώρας. Είναι γνωστή και ως «Η Θαλάσσια Πρωτεύουσα» ή «Καλοκαιρινή Πρωτεύουσα» της Βουλγαρίας. Η πόλη πήρε το όνομα Στάλιν από το 1949 ως το 1956. Θα έχουμε περιήγηση στη μονή Αλατζά (ΧΙΙ-ΧΙV) η οποία χτισμένη ολόκληρη μέσα σε βράχο αποτελεί έναν από τους πιο συχνά επισκεπτόμενους τουριστικούς χώρους. Τον Μεσαίωνα ήταν κατοικία ασκητών, ενώ σήμερα εξακολουθεί να προσελκύει τους θαυμαστές της ιστορίας και του μυστικισμού. Στη Βάρνα θα δούμε τη Μητρόπολη, το δραματικό θέατρο και το Ενυδρείο. Ελεύθερος χρόνος στην αγορά και την υπέροχη παραλία για φαγητό και βόλτα. Το απόγευμα επιστροφή στο ξενοδοχείο μας. Το βράδυ δείπνο και διανυκτέρευση.

3η ΜΕΡΑ 23/07/2018:ΜΕΣΗΜΒΡΙΑ – ΑΓΧΙΑΛΟΣ – ΜΠΟΥΡΓΚΑΣ (36χλμ)Πρόγευμα και στη συνέχεια αναχώρηση για την Αγχίαλο όπου θα επισκεφθούμε την Μονή του Αγ. Γεωργίου με εξαιρετικά σπάνιες εικόνες. Συνεχίζουμε για την πόλη του Μπουργκάς, ή Πύργος. Είναι η δεύτερη μεγαλύτερη πόλη στη Βουλγαρική Ακτή και η τέταρτη μεγαλύτερη στη Βουλγαρία, μετά τη Σόφια, τη Φιλιππούπολη και τη Βάρνα. Αποτελεί σημαντικό βιομηχανικό, συγκοινωνιακό, πολιτιστικό και τουριστικό κέντρο. Περιβάλλεται από τις λίμνες του Μπουργκάς που φιλοξενούν αρκετές εκατοντάδες είδη πτηνών. Τμήμα της πόλης αποτελεί το Νησί της Αγίας Αναστασίας. Στον χρόνο μας στην πόλη, θα θαυμάσουμε αρκετά μνημεία και αξιοθέατα όπως το Περιφερειακό Ιστορικό Μουσείο, το Μουσείο Φύσης και Επιστήμης, την Ρωμαική πόλη του Ντεβέλτουμ, τα Ρωμαικά και μεσαιωνικά λουτρά Άκουα Καλίντε, το Θαλάσσιο Καζίνο, το σύγχρονο κτίριο της Όπεραςκαι τη Φιλαρμονική. Επίσης θα δούμε τον Θαλάσσιο Κήπο, ένα δημοτικό πάρκο που κατασκευάστηκε το 1910 από τον τότε αρχικηπουρό της πόλης, καθώς και αρκετές εκκλησίες και μοναστήρια. Θα έχουμε ελεύθερο χρόνο και το απόγευμα επιστροφή στο ξενοδοχείο. Δείπνο. Διανυκτέρευση.

4η ΜΕΡΑ 24/07/2018:ΜΕΣΗΜΒΡΙΑ – ΗΛΙΟΛΟΥΣΤΗ ΑΚΤΗΠρωινό και αναχώρηση για να περάσουμε την ημέρα μας σε έναν από τους εξέχοντες τουριστικούς προορισμούς και λιμάνι, το θέρετρο Sunny Beach (Ηλιόλουστη Ακτή). Είναι το μεγαλύτερο και πιο δημοφιλές θέρετρο στη Βουλγαρία και φιλοξενεί πάνω από 800 ξενοδοχεία. Υπάρχουν πολυάριθμα εστιατόρια και μπαρ με ζωντανή μουσική, νυχτερινά κέντρα διασκέδασης, ντίσκο, καφετέριες, θα έχετε ελεύθερο χρόνο στη διάθεσή σας για την παραλία και τα θαλάσσια σπορ. Υπάρχουν επίσης δύο πάρκα νερού που μπορείτε να επισκεφθείτε. Το απόγευμα θα επιστρέψουμε στο ξενοδοχείο μας για ξεκούραση. Δείπνο και διανυκτέρευση.

5η ΜΕΡΑ 25/07/2018:ΜΕΣΗΜΒΡΙΑ – ΙΩΑΝΝΙΝΑ (860χλμ)Πρωινό στο ξενοδοχείο και αναχώρηση για την επιστροφή μας. Με τις απαραίτητες στάσεις, άφιξη στα Ιωάννινα το βράδυ.

ΤΙΜΗ ΚΑΤ'ΑΤΟΜΟ: 270€

Περιλαμβάνονται:

  • Μετακινήσεις με πολυτελές, ασφαλές και κλιματιζόμενο υπερυψωμένο λεωφορείο Δ.Χ.
  • Διαμονή σε ξενοδοχείο 4 αστέρων
  • Ημιδιατροφή καθημερινά ( πρωινό και δείπνο)
  • Ασφάλεια αστικής ευθύνης
  • ΦΠΑ


Δεν περιλαμβάνονται:
  • Είσοδοι σε αρχαιολογικούς χώρους και μουσεία, επιπλέον γεύματα και ό,τι δεν αναφέρεται στο πρόγραμμα ή αναφέρεται ως προαιρετικό.


  • ΑΠΑΡΑΙΤΗΤΟ ΔΙΑΒΑΤΗΡΙΟ Η ΤΑΥΤΟΤΗΤΑ ΝΕΟΥ ΤΥΠΟΥ ΜΕ ΛΑΤΙΝΙΚΟΥΣ ΧΑΡΑΚΤΗΡΕΣ