ΦΥΓΑΜΕ ΓΙΑ ΚΑΡΠΑΘΙΑ, ΒΟΥΚΟΥΡΕΣΤΙ, ΣΟΦΙΑ, ΦΙΛΙΠΠΟΥΠΟΛΗ 6 ΜΕΡΕΣ ΟΔΙΚΩΣ ΜΟΝΟ 270€ ΜΕ ΗΜΙΔΙΑΤΡΟΦΗ


1η ΜΕΡΑ 09/10/2018:ΙΩΑΝΝΙΝΑ - ΣΟΦΙΑ, 555 KMΣυγκέντρωση νωρίς το πρωί στα Ιωάννινα και άμεση αναχώρηση στις 06:00 για Βουλγαρία από τα σύνορα του Προμαχώνα. Μετά τις απαραίτητες στάσεις πρώτος μας σταθμός το καταπράσινο βουνό Ρίλα με την ομώνυμη Μονή. Στο Μοναστήρι που κτίστηκε τον 10ο αιώνα από τον ασκητή μοναχό Ιβαν Ρίλσκι θα θαυμάσουμε ανεκτίμητα ιστορικά και πολιτιστικά μνημεία. Επόμενος σταθμός μας η Σόφια. Άφιξη στο ξενοδοχείο, τακτοποίηση στα δωμάτια και δείπνο. Ελεύθερος χρόνος, διαν/ση.

2η ΜΕΡΑ 10/10/2018:ΣΟΦΙΑ - ΒΟΥΚΟΥΡΕΣΤΙ, 358 ΚΜΠρωινό και άμεση αναχώρηση για την ξενάγησή μας στην πόλη της Σόφιας. Στη συνέχεια χρόνος ελεύθερος για αγορές και αναχώρηση για το πανέμορφο Βουκουρέστι. Μετά τις απαραίτητες στάσεις φθάνουμε αργά το απόγευμα στο Βουκουρέστι. Τακτοποίηση στο ξενοδοχείο, δείπνο. Διανυκτέρευση.

3η ΜΕΡΑ 11/10/2018:ΒΟΥΚΟΥΡΕΣΤΙΜετά το πρωινό θα επισκεφθούμε τον Πατριαρχικό ναό των Αγ. Κωνσταντίνου και Ελένης χτισμένο το 1657, την εκκλησία της Σταυρουπόλεως, ένα πραγματικό κόσμημα της Ρουμάνικης ορθόδοξης αρχιτεκτονικής. Ακολουθεί ξενάγηση στην πρωτεύουσα της Ρουμανίας. Το «μικρό Παρίσι της ανατολικής Ευρώπης» όπως έχει ονομαστεί το Βουκουρέστι θα μας εκπλήξει ευχάριστα. Μεγάλες λεωφόροι, πάρκα και εντυπωσιακά δημόσια κτίρια είναι τα χαρακτηριστικά του. Θα δούμε μεταξύ άλλων την Αψίδα του Θριάμβου στην εντυπωσιακή λεωφόρο Soseaua Kisseleff, το κολοσσιαίο κτίριο του κοινοβουλίου, που είναι το δεύτερο σε μέγεθος κτίριο στον κόσμο μετά το πεντάγωνο και τέλος το μουσείο χωριού . Το μουσείο του χωριού αποτελεί ένα από τα πιο αξιόλογα σημεία που αξίζει να επισκεφθεί κανείς κατά την παραμονή του στην πόλη του Βουκουρεστίου. Βρίσκεται στο πάρκο Ερεστρέου (Herastrau), το οποίο έχει συνολική έκταση 200 περίπου εκτάρια. Για όσους δεν γνωρίζουν, το πάρκο Ερεστρέου βρίσκεται στο βόρειο τμήμα της πόλης και διαθέτει δυο μεγάλες λίμνες και ένα μοναδικό φυσικό περιβάλλον, κατάλληλο για τις καθημερινές “αποδράσεις” των ντόπιων. Αμέσως μετά θα επισκεφθούμε το μουσείο φυσικής ιστορίας που είναι ένα τα σημαντικότερα μουσεία του είδους του στον κόσμο, καθώς διαθέτει τεράστια βάση δεδομένων πάνω στο συγκεκριμένο αντικείμενο. Επιστροφή στο ξενοδοχείο,δείπνο, διανυκτέρευση.

4η ΜΕΡΑ 12/10/2018:ΣΙΝΑΙΑ – ΜΠΡΑΝ ΠΥΡΓΟΣ ΔΡΑΚΟΥΛΑ, 300 ΚΜΜετά το πρωινό αναχώρηση για τα θρυλικά Καρπάθια. Αφού διασχίσουμε την κοιλάδα του ποταμού Πράχωβα φτάνουμε στην Σιναια, το μαργαριτάρι των Καρπαθίων, όπου θα επισκεφτούμε το παλάτι Πέλες, θερινή κατοικία του βασιλιά Καρόλου, του 1ου Βασιλιά της Ρουμανίας. Στη συνέχεια θα δούμε καθοδόν το Μοναστήρι της Σιναια, το 1ο κτίριο που κτίστηκε και στο οποίο οφείλει την ονομασία της η πόλη. Στη συνέχεια αναχωρούμε για το Μπραν. Θα επισκεφθούμε τον Πύργο Μπραν, γνωστό ως «Πύργο του Δράκουλα», ο οποίος κτίστηκε το 14ο αιώνα ως αμυντικό φρούριο απέναντι στις οθωμανικές επιθέσεις. Συνεχίζουμε με μια σύντομη ξενάγηση στο Μπρασώφ, όπου θα δούμε την παλιά πόλη και τη Μαύρη εκκλησία, γοτθικού ρυθμού, τη μεγαλύτερη σε μέγεθος στη Νοτιοανατολική Ευρώπη. Επιστροφή στο Βουκουρέστι, δείπνο στο ξενοδοχείο και διαν/ση.

5η ΜΕΡΑ 13/10/2018:ΒΟΥΚΟΥΡΕΣΤΙ – ΦΙΛΙΠΠΟΥΠΟΛΗ, 389 ΚΜ Μετά το πρόγευμα αναχώρηση για την όμορφη Φιλιππούπολη. Μετά από τις απαραίτητες στάσεις θα φθάσουμε στην πόλη όπου και θα ξεναγηθούμε. Αναχώρηση από το προκαθορισμένο σημείο και άφιξη στο ξενοδοχείο. Τακτοποίηση και δείπνο στο ξενοδοχείο. Χρόνος ελεύθερος ,διανυκτέρευση.

6η ΜΕΡΑ 14/10/2018: ΦΙΛΙΠΠΟΥΠΟΛΗ – ΙΩΑΝΝΙΝΑ 700 ΚΜ Μετά το πρωινό τακτοποίηση στο πούλμαν και παίρνουμε το δρόμο της επιστροφής. Με διάφορες στάσεις καθοδόν για ξεκούραση και χαλάρωση φτάνουμε στην πόλη το βράδυ έχοντας αποκομίσει τις καλύτερες εντυπώσεις!

ΤΙΜΗ ΚΑΤ'ΑΤΟΜΟ: 270€

Περιλαμβάνονται:

  • Μετακινήσεις με πολυτελές, ασφαλές και κλιματιζόμενο υπερυψωμένο λεωφορείο Δ.Χ.
  • Πέντε(5) διανυκτέρευσεις σε δίκλινο/τρίκλινο δωμάτιο με ημιδιατροφή (πρωινό-δείπνο)
  • Ξεναγήσεις σε όλες τις πόλεις-περιηγήσεις που αναφέρονται στο πρόγραμμα
  • Συνοδό του γραφείου μας καθόλη τη διάρκεια της εκδρομής
  • Ασφάλεια αστικής ευθύνης
  • ΦΠΑ


Δεν περιλαμβάνονται:
  • Είσοδοι σε αρχαιολογικούς χώρους και μουσεία, επιπλέον γεύματα και ό,τι δεν αναφέρεται στο πρόγραμμα ή αναφέρεται ως προαιρετικό.


  • ΑΠΑΡΑΙΤΗΤΟ ΔΙΑΒΑΤΗΡΙΟ Η ΤΑΥΤΟΤΗΤΑ ΝΕΟΥ ΤΥΠΟΥ ΜΕ ΛΑΤΙΝΙΚΟΥΣ ΧΑΡΑΚΤΗΡΕΣ