ΠΟΔΗΛΑΣΙΑ

Ποδηλασία

Ποδηλασία

ΠοδηλασίαΗ ποδηλατική εμπειρία είναι αναμφίβολα μια μεγάλη απόλαυση. Η αίσθηση ξεγνοιασιάς και ελευθερίας που προσφέρει το ποδήλατο έχει δημιουργήσει μια ολόκληρη ταξιδιωτική κουλτούρα.

Η Ελλάδα έχει μεγάλη ποδηλατική ιστορία. Σε όλη τη χώρα λειτουργούν 80 αθλητικά σωματεία που ασχολούνται τόσο με την ποδηλασία δρόμου όσο και την ποδηλασία πίστας, το χωμάτινο BMX και την ορεινή ποδηλασία. Η ιστορία του ποδηλάτου ξεκίνησε για την Ελλάδα τον 19ο αιώνα· μάλιστα, στους πρώτους σύγχρονους Ολυμπιακούς Αγώνες, που διοργανώθηκαν το 1896 στην Αθήνα, ο Έλληνας ποδηλάτης Αριστείδης Κωνσταντινίδης κατέκτησε το χρυσό μετάλλιο στον αγώνα ποδηλασίας δρόμου.

Οι διαδρομές που μπορεί να χαρεί κάποιος με το ποδήλατο στην Ελλάδα είναι από τις ωραιότερες στον κόσμο· κάποιες είναι πολύ απαιτητικές, λόγω του ορεινού εδάφους, άλλες είναι λιγότερο κοπιαστικές, ωστόσο πανέμορφες. Οι ποδηλάτες, είτε με αγωνιστική διάθεση είτε με διάθεση εξερεύνησης, θα χαρούν στην Ελλάδα το αγαπημένο τους άθλημα και θα ανακαλύψουν μοναδικά τοπία.

Στην Ελλάδα μπορεί να κάνει κάποιος ποδηλασία σχεδόν παντού στη φύση, συνδυάζοντας τουρισμό και φυσική άσκηση. Λόγω του ευνοϊκού της κλίματος, που προσφέρει ηλιοφάνεια τις περισσότερες ημέρες του χρόνου και χαμηλά επίπεδα βροχοπτώσεων, μπορεί κάποιος να περιηγηθεί στην Ελλάδα με το ποδήλατό του τους περισσότερους μήνες του χρόνου. Σαν τουριστικό γραφείο με πολυετή εμπειρία στο χώρο διοργανώνουμε ποδηλατικές διαδρομές σε διάφορα μέρη της Ελλάδας καθόλη τη διάρκεια του χρόνου.

Μπορείτε επίσης να επισκεφθείτε την ιστοσελίδα www.bikehotels.travel και με αυτόν τον τρόπο να γνωρίσετε τα ελληνικά ξενοδοχεία με εξειδικευμένες παροχές προς τον επισκέπτη φίλο του ποδηλάτου. Περιηγηθείτε στον χάρτη, επίλεξτε τα προτεινόμενα καταλύματα και ενημερωθείτε για τις προσφερόμενες υπηρεσίες τους. Ανάμεσα σε αυτά τα επιλεγμένα ξενοδοχεία βρίσκεται και το ξενοδοχείο μας με την επωνυμία “Hotel Kassaros”. Ανατρέξτε στις ποδηλατικές διαδρομές της περιοχής και διαλέξτε τον προορισμό και την διαμονή που σας ενδιαφέρει για όλες τις εποχές του χρόνου.