ΕΚΔΡΟΜΕΣ ΟΙΝΟΤΟΥΡΙΣΜΟΥ

Οινοτουρισμός 1

Οινοτουρισμός 1

Οινοτουρισμός 1

ΟΙΝΟΤΟΥΡΙΣΜΟΣ


Τα οινοποιεία είναι επισκέψιμα από τους οινόφιλους και όλους όσους θέλουν να γνωρίσουν από κοντά τον κόσμο του αμπελιού και του κρασιού. Η επίσκεψη στα οινοποιεία περιλαμβάνει μια σύντομη περιήγηση του αμπελώνα, ξενάγηση στους χώρους της παραγωγής, της εμφιάλωσης, της παλαίωσης. Ο επισκέπτης έχει τη δυνατότητα να δοκιμάσει τα κρασιά του Κτήματος στις ειδικές αίθουσες γευσιγνωσίας των οινοποιείων με την όμορφη θέα του αμπελώνα.

Η ΤΕΧΝΗ ΤΗΣ ΟΙΝΟΓΕΥΣΤΙΚΗΣ


Οινογευστική είναι η τέχνη να "δοκιμάζουμε", να "γευόμαστε" ένα κρασί. Να το προσεγγίζουμε με τις αισθήσεις μας, να το εκτιμούμε με βοηθό τη μνήμη και να εκφραζόμαστε με "δόκιμο" λεξιλόγιο για την ποιότητά του, περιγράφοντας τα χαρακτηριστικά του. Χωρίς να λάβουμε υπ' όψη τα υποκειμενικά κριτήρια του καθενός μας, η τελική μας κρίση βασίζεται στην ευχαρίστηση που μας προκαλεί το κρασί που δοκιμάζουμε. Και αυτή η ευχαρίστηση είναι το μίγμα των εντυπώσεων που αποκομίζουμε από το χρώμα, το άρωμα και τη γεύση του. Πρέπει λοιπόν να εξετάσουμε αυτά τα τρία χαρακτηριστικά του. Το χρώμα του, το άρωμα και τέλος τη γεύση. Φτάνουμε λοιπόν με το πέρασμα του χρόνου σε ένα σημείο, όπου αρχίζουμε να αντιλαμβανόμαστε τα χαρακτηριστικά που διαφοροποιούν τα κρασιά που δοκιμάζουμε. Και θέλουμε να μιλήσουμε γι αυτά, να τα περιγράψουμε και να τα κρατήσουμε στη μνήμη μας.

ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΑ ΕΠΙΣΚΕΨΕΩΝ ΣΕ ΟΙΝΟΠΟΙΕΙΑ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΟΣ


Απολαύστε τις ομορφιές που έχει απλώσει η φύση τριγύρω, αλλά γνωρίστε και τα έργα του ανθρώπου, αντάξια της γοητείας που τα περιβάλλει: αρχαιολογικοί χώροι, εκκλησίες, μοναστήρια, μουσεία, κτίρια με λαογραφικό ή κάθε πολιτιστικό ενδιαφέρον σε συνδυασμό με μια μοναδική επίσκεψη στο οινοποιείο που θα επιλέξετε! Σας προσφέρουμε μοναδικές αποδράσεις σε αναγνωρισμένα οινοποιεία της χώρας μας τα οποία θα σας προσφέρουν μια αξέχαστη εμπειρία! Επισκεφθείτε την ιστοσελίδα www.wineroads.gr και δείτε τι μπορούμε να σας προσφέρουμε! Οι Δρόμοι του κρασιού είναι μία εκδρομική πρόταση προς τον σύγχρονο περιηγητή. Προτείνουν επιλεγμένες διαδρομές που διασχίζουν τα πιο γραφικά σημεία μιας αμπελουργικής ζώνης. Οργανώνουμε για εσάς και τις ανάγκες σας πολυήμερες ή ημερήσιες εκδρομές σε οινοποιεία της Ελλάδος (Ηπείρου – Μακεδονίας – Θράκης), σε συνδυασμό με περιήγηση στα αξιοθέατα του τόπου που επισκεπτόμαστε! Πάρτε μια γεύση και ελάτε να ζήσετε μια εμπειρία που θα σας μείνει αξέχαστη!